Go Back
+ servings
Tamarindsås

Tamarindsås

Tamarindsås är en syrlig och söt sås som ursprungligen kommer från Asien. Den är gjord av tamarindpasta, socker, vatten och kryddor. Såsen är perfekt till grillat kött, fisk, grönsaker och asiatiska rätter.
4,25 från 4 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Sås
Kök asian
Portioner 4 portioner
Kalorier 49 kcal

Ingredienser
  

  • 2 msk tamarindpasta
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili flakes valfritt

Gör så här

  • Lägg tamarindpasta, vatten, socker, salt och chili flakes i en kastrull.
  • Låt det koka upp på medelvärme och rör om tills sockret har lösts upp.
  • Sänk värmen till låg och låt såsen sjuda i ca 15 minuter, eller tills den har blivit tjock och sirapsliknande.
  • Smaka av och justera smakerna efter önskemål. Om du vill ha den sötare, tillsätt mer socker. Om du vill ha den mer syrlig, tillsätt mer tamarind. För mer hetta, tillsätt mer chili.
  • Låt såsen svalna innan du använder den. Den kan förvaras i kylskåpet i upp till en vecka.

Tips

Den är utmärkt att servera med grillat kött, fisk och grönsaker.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 49kcal
Keyword göra egen tamarindsås, Tamarindsås, tamarindsås innehåll, vad är tamarindsås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!