Go Back
+ servings
Tunna Revben i Ugn Recept

Tunna Revben i Ugn

Detta recept är för saftiga och välsmakande tunna revben tillagade till perfektion i ugnen. Med en läcker glasyr och långsam tillagning, kommer dessa revben att bli en favorit vid middagsbordet.
4,09 från 12 betyg
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikansk
Portioner 4 portioner
Kalorier 586 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg tunna revben
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk sojasås
  • 3 msk honung
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk ingefärspulver
  • 1 dl vatten

Gör så här

  • Förvärma ugnen till 150 grader C.
  • Krydda revbenen med salt och peppar.
  • Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme och bryn revbenen på båda sidor tills de blir gyllenbruna.
  • Blanda sojasås, honung, vitlökspulver och ingefärspulver i en skål för att göra en glasyr.
  • Pensla revbenen med glasyren och placera dem i en ugnssäker form.
  • Häll vatten i botten av formen. Täck formen med aluminiumfolie.
  • Tillaga i ugnen i 2 timmar, eller tills köttet är mört och faller av benet.
  • Servera direkt från ugnen och njut!

Tips

Detta recept är idealiskt för en familjemiddag eller en festlig tillställning. Med dess rika och smakrika glasyr, kommer dessa tunna revben att bli en hit!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 586kcal
Keyword revben, Tunna Revben i Ugn
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!