Go Back
+ servings
Aprikospuré Recept

Aprikospuré

Aprikospuré är en enkel och naturligt söt hemlagad dessert som kan användas i allt från bakverk till glass och pannkakor. Den är även lätt att anpassa efter din smak genom att lägga till extra kryddor eller smaksättningar.
5 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Dessert
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 104 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g färska aprikoser
  • 50 g socker valfritt
  • 1 dl vatten

Gör så här

  • Skölj aprikoserna och dela dem i halvor. Ta bort kärnorna.
  • Lägg aprikoserna i en kastrull, tillsätt socker och vatten.
  • Koka upp på medelhög värme. När det börjar koka, sänk värmen till låg och låt sjuda i 15-20 minuter tills aprikoserna är mjuka.
  • När aprikoserna är mjuka, stäng av värmen och låt blandningen svalna något.
  • Använd en matberedare eller stavmixer för att mixa blandningen till en slät puré.
  • Låt purén svalna helt innan du använder den. Du kan förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Tips

Det här receptet ger cirka 2 koppar aprikospuré. Var noga med att justera mängden socker baserat på hur söta dina aprikoser är och din personliga smak. Du kan också experimentera med att lägga till kryddor som kanel eller vanilj för extra smak.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 104kcal
Keyword Aprikospuré
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!