Go Back
+ servings
Paprikasås Recept

Paprikasås

Paprikasås är en smakrik sås som går utmärkt med kyckling, biff, pasta och mycket mer. Den krämiga texturen och den söta men kraftfulla smaken av paprika kommer att förvandla vilken måltid som helst till något speciellt.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Sås
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 172 kcal

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 1 lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 röda paprikor kärnade och hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprika
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 msk färskhackad persilja

Gör så här

  • Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills de blir mjuka.
  • Lägg till de hackade paprikorna och fräs i ytterligare 5 minuter, eller tills de blir mjuka.
  • Tillsätt tomatpuré och rökt paprika, rör om och låt det fräsa i 1-2 minuter.
  • Häll i grädden, rör om och låt det sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Mixa såsen slät med en stavmixer direkt i pannan, eller häll över i en blender och mixa slät.
  • Strö över persilja innan servering. Paprikasåsen är nu redo att serveras!

Tips

Obs: För att göra såsen ännu krämigare kan du lägga till 1 msk mjöl i steg 3, strax innan du lägger till tomatpurén. Detta kommer att skapa en roux som tjocknar såsen ytterligare.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 172kcal
Keyword dillsås, Paprikasås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!