Go Back
+ servings
Bananmuffins Utan Socker Recept

Bananmuffins Utan Socker

Dessa bananmuffins utan socker är inte bara otroligt goda, men de är också mycket mer hälsosamma än traditionella muffins.
4,50 från 4 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid muffins
Kök Svenska
Portioner 12 muffins
Kalorier 148 kcal

Ingredienser
  

  • 3 mogna bananer
  • 200 ml havregryn
  • 100 ml mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 100 ml osötad äppelmos
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
  • Mosa bananerna i en skål tills de är helt mosade.
  • Lägg till havregryn, mandelmjöl, bakpulver och kanel. Blanda väl.
  • Tillsätt äggen, äppelmos och vaniljextrakt i bananblandningen. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  • Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
  • Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och en tandpetare som sticker i mitten kommer ut ren.
  • Låt muffinsen svalna i formen i 10 minuter, flytta sedan till ett galler för att svalna helt.

Tips

Dina sockerfria bananmuffins är nu klara att avnjutas!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 148kcal
Keyword banankaka utan socker
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!