Go Back
+ servings
Sås till Dumplings Recept

Sås till Dumplings

Denna sås till dumplings är inte bara en smakförstärkare. Den är en explosion av smaker, en kombination av söt, sur, het och umami som lyfter dina dumplings från goda till oemotståndliga.
4,41 från 5 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Sås
Kök asian
Portioner 4 portioner
Kalorier 25 kcal

Ingredienser
  

  • 50 ml sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk färskt riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta fint riven
  • 1 tsk chiliflingor valfritt

Gör så här

  • Blanda sojasås, risvinäger, sesamolja och socker i en liten skål tills sockret är helt upplöst.
  • Tillsätt den färska ingefära, riven vitlök och chiliflingor (om du vill ha lite hetta) till skålen.
  • Rör om väl så att alla ingredienser är väl blandade.
  • Låt stå i minst 15 minuter för att smakerna ska blandas väl.
  • Servera såsen med dina dumplings.

Tips

Denna sås kan förvaras i kylen i upp till en vecka, och den passar utmärkt till alla slags dumplings, inklusive gyoza och potstickers.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 25kcal
Keyword Dumplings
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!