Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sås till Dumplings
Denna sås till dumplings är inte bara en smakförstärkare. Den är en explosion av smaker, en kombination av söt, sur, het och umami som lyfter dina dumplings från goda till oemotståndliga.
4,41
från
5
betyg
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
5
minuter
Tillagningstid
15
minuter
Total tid
20
minuter
Måltid
Sås
Kök
asian
Portioner
4
portioner
Kalorier
25
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
50
ml
sojasås
2
msk
risvinäger
1
msk
sesamolja
1
tsk
socker
1
tsk
färskt riven ingefära
1
vitlöksklyfta
fint riven
1
tsk
chiliflingor
valfritt
Gör så här
Blanda sojasås, risvinäger, sesamolja och socker i en liten skål tills sockret är helt upplöst.
Tillsätt den färska ingefära, riven vitlök och chiliflingor (om du vill ha lite hetta) till skålen.
Rör om väl så att alla ingredienser är väl blandade.
Låt stå i minst 15 minuter för att smakerna ska blandas väl.
Servera såsen med dina dumplings.
Tips
Denna sås kan förvaras i kylen i upp till en vecka, och den passar utmärkt till alla slags dumplings, inklusive gyoza och potstickers.
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier:
25
kcal
Keyword
Dumplings
Dela på Pinterest
Mention
@SwedEats
or tag
#SwedEats
!