Go Back
+ servings
Rostbiff Sous Vide

Rostbiff Sous Vide

Beskrivning: En smält-i-munnen sous vide rostbiff med härlig smak och perfekt textur varje gång. Låt sous vide-tekniken ta din söndagsstek till nya höjder.
3,75 från 8 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 d
Total tid 1 d 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 340 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg rostbiff
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor krossade
  • Färsk rosmarin och timjan
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Förbered ditt sous vide bad genom att värma vatten till 57°C.
  • Krydda rostbiffen generöst med salt och peppar.
  • Lägg rostbiffen, olivolja, vitlök och färska örter i en vakuumförseglingspåse.
  • Vakuumförsegla påsen. Om du använder en ziplock-påse, använd vattenförskjutningsmetoden för att få ut så mycket luft som möjligt ur påsen.
  • Lägg påsen i det förvärmda sous vide-badet. Koka i 24 timmar.
  • Ta bort påsen från vattenbadet. Ta försiktigt ut rostbiffen från påsen och torka av eventuell fukt med pappershanddukar.
  • För att få en härlig yta, värm en stekpanna till hög värme och bryn rostbiffen snabbt på alla sidor. Detta tar vanligtvis bara några minuter.
  • Låt rostbiffen vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor. Servera med dina favoritgrönsaker eller en sous vide potatis.

Tips

Näringsvärden: Rik på protein, vitamin B12 och zink.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 340kcal
Keyword Sous Vide Rostbiff
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!