Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rostbiff Sous Vide
Beskrivning: En smält-i-munnen sous vide rostbiff med härlig smak och perfekt textur varje gång. Låt sous vide-tekniken ta din söndagsstek till nya höjder.
3,75
från
8
betyg
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
Tillagningstid
1
d
Total tid
1
d
10
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Svenska
Portioner
4
portioner
Kalorier
340
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
1
kg
rostbiff
2
msk
olivolja
3
vitlöksklyftor
krossade
Färsk rosmarin och timjan
Salt och peppar efter smak
Gör så här
Förbered ditt sous vide bad genom att värma vatten till 57°C.
Krydda rostbiffen generöst med salt och peppar.
Lägg rostbiffen, olivolja, vitlök och färska örter i en vakuumförseglingspåse.
Vakuumförsegla påsen. Om du använder en ziplock-påse, använd vattenförskjutningsmetoden för att få ut så mycket luft som möjligt ur påsen.
Lägg påsen i det förvärmda sous vide-badet. Koka i 24 timmar.
Ta bort påsen från vattenbadet. Ta försiktigt ut rostbiffen från påsen och torka av eventuell fukt med pappershanddukar.
För att få en härlig yta, värm en stekpanna till hög värme och bryn rostbiffen snabbt på alla sidor. Detta tar vanligtvis bara några minuter.
Låt rostbiffen vila i några minuter innan du skär den i tunna skivor. Servera med dina favoritgrönsaker eller en sous vide potatis.
Tips
Näringsvärden: Rik på protein, vitamin B12 och zink.
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier:
340
kcal
Keyword
Sous Vide Rostbiff
Dela på Pinterest
Mention
@SwedEats
or tag
#SwedEats
!