Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nyttigare Våfflor | Banan och havregryn
Här är ett hälsosamt alternativ till traditionella våfflor. Dessa våfflor är gjorda med fiberrik havregryn och sötad med naturligt banan, vilket gör dem till ett bra val för frukost eller mellanmål.
5
från 1 betyg
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
Tillagningstid
18
minuter
Total tid
30
minuter
Måltid
Frukost
Kök
Svenska
Portioner
4
portioner
Kalorier
150
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
2
mogna bananer
2
ägg
2
dl
havregryn
1
tsk
bakpulver
1
nypa
salt
Lite smör eller olja för stekning
Gör så här
Börja med att mosa bananerna i en skål.
Tillsätt äggen och blanda väl.
Lägg till havregryn, bakpulver och salt. Rör om tills allt är väl blandat.
Värm upp ditt våffeljärn och pensla lite smör eller olja på ytan för att förhindra att våfflorna fastnar.
Sked smeten i våffeljärnet och stäng locket. Stek tills våfflorna är gyllene och krispiga.
Upprepa med resterande smet.
Tips
Servera dina nyttigare våfflor med ditt val av pålägg, som färska bär, yoghurt eller en skvätt lönnsirap.
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier:
150
kcal
Keyword
Nyttigare Våfflor, våfflor med havregryn
Dela på Pinterest
Mention
@SwedEats
or tag
#SwedEats
!