Go Back
+ servings
våfflor utan ägg

Våfflor Utan Ägg - Äggfria

Dessa läckra våfflor är mjuka, fluffiga och helt utan ägg. Perfekta för de med äggallergi eller för de som följer en vegan kost.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Dessert, Frukost
Kök Svenska
Portioner 6 våfflor
Kalorier 214 kcal

Ingredienser
  

  • 300 ml vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 500 ml växtbaserad mjölk t.ex. mandel, soja, havre
  • 75 ml smält veganskt margarin eller neutral olja
  • En nypa salt

Gör så här

  • Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
  • Tillsätt växtbaserad mjölk och smält margarin eller olja. Vispa tills smeten är slät.
  • Värm upp våffeljärnet och smörj det lätt. Häll i lagom mängd smet i våffeljärnet. Hur mycket beror på storleken på ditt våffeljärn.
  • Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och frasiga, vanligtvis tar det cirka 5 minuter.
  • Upprepa med resten av smeten. Servera våfflorna direkt med dina favorittillbehör.

Tips

Tips: Dessa våfflor är goda med allt från sylt och grädde till färska bär eller chokladsås. De är också perfekta att frysa och värma upp för en snabb frukost eller mellanmål.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 214kcal
Keyword Ägglösa våfflor, Våfflor utan ägg
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!