Go Back
+ servings
Chokladmuffins med Frosting

Chokladmuffins med Frosting

Dessa läckra chokladmuffins toppade med en söt och krämig frosting kommer definitivt att bli en hit vid varje tillfälle. De är lätta att göra och kan anpassas till dina smakpreferenser.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid muffins
Kök Amerikansk
Portioner 12 muffins
Kalorier 282 kcal

Ingredienser
  

För muffins:

  • 200 gram socker
  • 175 gram mjöl
  • 75 gram kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 2 dl mjölk

För frosting:

  • 100 g osaltat smör rumstempererat
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius. Förbered en muffinsform genom att placera muffinsformar i den.
  • I en stor skål, kombinera socker, mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  • I en annan skål, vispa äggen. Tillsätt solrosolja och mjölk och vispa tills allt är väl blandat.
  • Häll äggblandningen i skålen med de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.
  • Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills en tandpetare som sätts i mitten av en muffin kommer ut ren.
  • Medan muffinsen gräddas, gör frostingen. I en stor skål, vispa smör tills det är mjukt och krämigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och mjölk och fortsätt vispa tills allt är väl blandat och frosting är mjuk och fluffig.
  • När muffinsen har svalnat helt, toppa varje muffin med frostingen. Servera och njut!

Tips

Cirka 280 kcal per muffin.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 282kcal
Keyword Chokladmuffins, Chokladmuffins med Frosting, cupcakes
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!