Go Back
+ servings
Baka bröd i Airfryer

Baka bröd i Airfryer

Har du någonsin provat att baka bröd i din Airfryer? Detta är ett enkelt och bekvämt sätt att få ett nybakat, varmt bröd direkt från din köksbänk.
4,12 från 34 betyg
Förberedelser 1 t
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t 30 minuter
Måltid bröd
Kök Svenska
Portioner 1 bröd
Kalorier 1489 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 paket torrjäst ca 7g

Gör så här

  • Blanda vatten och olivolja i en stor skål.
  • Tillsätt salt, socker, vetemjöl och torrjäst. Blanda väl tills degen börjar komma ihop.
  • Knåda degen i ca 10 minuter tills den är slät och elastisk.
  • Täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa i ca 1 timme, eller tills degen har dubblat sin storlek.
  • Efter jästid, knåda degen lätt igen och forma till en boll. Placera degen på ett bakplåtspapper.
  • Förvärma din Airfryer till 180 grader Celsius.
  • Placera degen i Airfryer-korgen och ställ in tiden till 20 minuter. Efter 20 minuter, minska temperaturen till 150 grader och baka i ytterligare 10 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och har en ihålig ljud när du knackar på botten.
  • Ta ut brödet från Airfryern och låt det svalna på ett galler innan du skär det.

Tips

Observera: Tillagningstider och temperaturer kan variera beroende på din specifika Airfryer-modell och storlek på degen. Det är alltid bäst att hålla ett öga på brödet under den första bakningen för att säkerställa bästa resultat.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 1489kcal
Keyword bröd i airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!